Un nou proiect pentru obținerea de fonduri europene care vizează dotarea ambulatoriului Spitalului de Pediatrie este aproape de contractare. Este vorba de o investiție în valoare de 10,3 milioane de lei.

„Primăria Sibiu a fost notificată că proiectul depus pentru dotarea ambulatoriului clinic integrat al Spitalului de Pediatrie Sibiu a intrat în etapa de precontractare a finanțării din fondurile europene pe Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale. Ca urmare a acestui anunț, administrația locală supune proiectul aprobării Consiliului Local al municipiului Sibiu în ședința ordinară din data de 30 mai”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.

Scopul proiectului este acela de a facilita accesul cetățenilor la serviciile oferite în ambulatoriile de specialitate ale Spitalului de Pediatrie din domeniile chirurgie, ortopedie, dermatologie, ORL și oftalmologie, precum și înființarea unor ambulatorii pentru endocrinologie și alergologie. Printr-o mai bună dotare a acestor ambulatorii se va îmbunăți capacitatea de diagnosticare și tratament a micilor pacienți din întreg județul Sibiu, dar și din județele limitrofe, care apelează la serviciile acestei unități medicale.

În luna martie a acestui an, Primăria Sibiu a semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru modernizarea unității de primiri urgențe a Spitalului de Pediatrie, un proiect în valoare de 6,8 milioane lei care presupune printre altele modernizarea și extinderea spațiilor destinate urgențelor pediatrice, precum și dotarea cu aparaturi moderne.

Articolul precedentO parte dintre serviciile Primăriei, mutate înainte de summit, au revenit în sediul din Piața Mare
Articolul următorPloi și descărcări electrice anunțate de meteorologi