La sfârșitul săptămânii trecute, în Sibiu și Mediaș a avut loc, concomitent, „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”. Evenimentul a fost organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu.

În total au participat 422 de persoane dintre care 312 la Sibiu şi 110 la Mediaş. Aceștia au avut de ales dintr-un număr de 521 locuri de muncă vacante puse la dispoziţie de către 38 agenţi economici din judeţ. La Sibiu 23 firme au oferit 361 locuri de muncă, iar la Mediaş 15 agenţi economici au oferit 160 posturi.

Din totalul persoanelor participante 51 au fost absolvenţi ( 39 la Sibiu şi 12 la Mediaş), dintre care 17 au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă (15 la Sibiu şi 2 la Mediaş) în meserii precum agent de securitate, casier, controlor de calitate, economist, funcţionar administrativ, lucrător comercial, inginer de sistem în informatică, montator subansamble, muncitor necalificat, ospătar şi altele.

Pe lângă punerea faţă în faţă efectiv a cererii cu oferta de forţă de muncă, bursa a încercat şi o familiarizare a proaspeţilor absolvenţi cu practicile de căutare a unui loc de muncă, cu participarea la interviuri de angajare precum şi cu tendinţele actuale ale pieţei muncii.

Articolul precedentVictorii pe linie pentru juniorii BC CSU Sibiu
Articolul următorÎntreruperi de curent miercuri în trei localități din județ