Sunt femei cu povești care ar putea deveni scenarii de film, femei cu suflet mare și cu totul speciale. Este vorba despre femeile din centrele aflate în structura DGASPC Sibiu care au demonstrat și în acest an semenilor din jur că persoanele cu dizabilități știu să se distreze și să sensibilizeze. Totul în cadrul unei petreceri  în avans, dedicate acestora  cu ocazia Zilei de 8 Martie.

La Căminul Cultural din Biertan a fost petrecere de zile mari pentru 200 de femei cu dizabilități din centre. Ele au fost răsfățate cu muzică, dans, masă festivă și flori din partea directorului general.

“Când Dumnezeu a creat speranța, a zămislit și primăvara, iar primăvara înseamnă renaștere și debutează cu zile dedicate Femeii. Femeia înseamnă viață, înseamnă frumusețe, sensibilitate, dar mai presus de toate înseamnă dăruire și iubire. Dacă acum 111 ani se sărbătorea Ziua Femeii la New York în amintirea unei greve organizată de un sindicat al femeilor care militau pentru drepturi civile, inclusiv dreptul la vot, combaterea discriminării și violenței, astăzi, noi, aici, celebrăm Femeia dintr-un motiv mult mai simplu – Pentru că există! Eu organizez anual această Gală pentru ele în semn de apreciere și mulțimire că există în viața noastră. Ele ne învață să fim mai buni, mai atenți și ne învăța să înțelegem diversitatea, ne arată în fiecare zi că merită să fie iubite, apreciate, și câteodată ajutate. Mulțumesc tuturor femeilor care lucrează în asistență socială pentru că au ales să fie alături de voi! La mulți ani!”, a declarat directorul general al DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan.

Beneficiarele s-au bucurat de un amplu program artistic care a cuprins un recital de poezii, dansuri, cântece. Surpriza din partea conducerii pentru toate femeile prezente a fost un recital al artistelor Anca Mărginean, Izabela Tomiță și o eleva de la Școala Populară de Artă și Meserii Ilie Micu din Sibiu, Tania Pamfiloiu, scena devenind neîncăpătoare pentru tradițională horă a femeilor cu dizabilități.

Ziua internaţională a femeii a fost adoptată în anul 1977 de Organizaţia Naţiunilor Unite. Aceasta s-a răspândit pe tot globul şi a avut ca scop principal combaterea violenţei şi a discriminării femeilor din toată lumea.

 

 

 

Imagine

 

Imagine

 

Imagine

 

Articolul precedentÎncep lucrările la Biserica Fortificată din Ruja
Articolul următorTavanele a două apartamente de la casă de pe strada Ocnei au căzut