Anul 2024 vine cu o lovitură dură pentru bugetul românilor. Noile taxe au intrat deja în vigoare, ceea ce înseamnă că prețurile la cele mai multe produse si servicii vor începe să crească chiar din aceasta lună.

Vom plăti mai mult pentru alimente, combustibil, dar și pentru locuințe sau mașini. 

Anul începe direct cu noi taxe și prețuri mai mari la raft și la pompă. Executivul a crescut accizele la carburanți, dar și taxa pe valoare adăugată pentru mai multe tipuri de alimente.

După majorare, vom plăti facturi mai mari, un plin de rezervor va fi mai scump cu 40 de lei, iar coșul de consum ne va costa și el mult mai mult.

Tot din prima lună a anului cresc și salariile, fără să țină însă pasul cu taxele.

Salariile bugetarilor cresc cu 5%, sunt exceptați de la majorare angajații de la ANAF, cei din justiție, angajații caselor de pensii dar și alții care au primit majorări anul trecut și demnitarii. În schimb, aleșii locali vor primi creșterea de 5%.

Și salariile profesorilor vor fi majorate anul acesta, însă în medie cu doar 20% în două tranșe, mai puțin decât a promis Guvernul inițial.

Acum, executivul promite să nu mai introducă noi taxe și anul acesta.

TAXE NOI DIN PRIMA ZI A ANULUI

-creșteri de TVA (alimente și băuturi cu zahăr adăugat, alimente tradiționale sau bio, bere fără alcool)
-acciză tutun + 7,5%
-acciză alcool + 10%
-acciză carburant + 13,8%
-impozit suplimentar pe clădiri și mașini
-tichete de masă/vouchere de vacanță impozitate
-orele suplimentare de muncă nu se mai pot compensa în bani
-crește punctul de amendă
-noi taxe pentru companii

sursa: legea bugetului de stat 

 
 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentAnul 2024, 4 rânduri de alegeri în România. Emisiunea Culisele Statului Paralel revine, din 8 ianuarie, de la ora 21.00
Articolul următorPercheziții la administratorii pensiunii Ferma Dacilor și la Primăria Gura Vadului, după tragedia în care au murit 8 oameni