21 de arestați preventiv, cercetați penal după ce ar fi înșelat mii de oameni cu locuri de muncă fictive în străinătate

21 de persoane au fost arestaț preventiv pentru 30 de zile, iar alte trei au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce au înșelat mii de oameni cu locuri de muncă fictive în străinătate.
Grupul infracțional specializat în înșelăciune a fost destructurat, zilele, trecute, la Sibiu, când au fost audiați 90 de suspecți și 40 de martori.
“Urmare a activităților întreprinse în cauza penală care are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, respectiv înșelăciune în formă continuată cu consecințe grave, instrumentată de D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu prin polițiștii sibieni de investigare a criminalității economice, vă comunicăm faptul că la data de 18 iunie a.c., cei 24 de suspecți au fost prezentați instanței în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cu această ocazie, față de 21 de persoane s-a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar alți trei suspecți au fost plasați sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a explica IPJ Sibiu.

 

Cercetările în acest caz continuă.

Conform polițiștilor, se pare că gruparea infracțională a operat din februarie 2014 și până în prezent, timp în care a înființat mai multe firme cu obiect principal de activitate plasarea forței de muncă peste granițe.
Oficial, peste 4.000 de oameni care voiau să plece la muncă în străinătate au fost păcăliți. Autoritățile spun, însă, că sunt indicii că ar fi vorba chiar de peste 10.000 de victime. 
Se pare că cei implicați ar fi postat anunțuri online, prin care promiteau locuri de muncă cu salarii consistente. Prin telefon, îi convingeau pe cei interesați să vină la sediul lor din Sibiu, unde să aducă și o garanție  de 400 – 700 de lei, pentru a le păstra job-ul.
Polițiștii au efectuat 39 de percheziții, în locuințe private și societăți comerciale, din trei județe, cele mai multe din Sibiu, dar și în Teleorman și Hunedoara. 
Polițiștii și reprezentanții DIICOT au ridicat, astfel, peste 200.000 de lei, documente, telefoane mobile și suporturi de stocare.

Articolul precedentTânără de 15 ani, din Bruiu, dispărută. Ați văzut-o?
Articolul următorUn șofer a tras un pui de somn, în mașină, chiar în intersecție