De la începerea conflictului din Ucraina, 3.572 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 70,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, 69.662 de persoane, dintre care 23.546 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 82.737 de persoane, dintre care 24.475 de cetățeni ucraineni, au părăsit teritoriul României.

Totodată, 19.641 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 22.596 pe sensul de ieșire.

 

Articolul precedentȘeful ANPC: Vom confisca veniturile obținute din vânzarea carburanților la prețuri majorate artificial
Articolul următorZI ISTORICĂ în România: Numărul 2 de la Casa Albă vine la București în contextul RĂZBOIULUI. Kamala Harris, față în față cu Klaus Iohannis