O carte în care au fost culese poveștile celor mai premiați 50 de tineri sibieni la concursurile naționale și internaționale din toate domeniile va fi lansată în 21 noiembrie, la Teatrul “Gong”. Tinerii de elită ai Sibiului este o apariție editorială realizată de Asociația culturală “e-Xplorator” Sibiu, în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Inspectoratul Școlar Sibiu, Ministerul Tineretului și Sportului și cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

În paginile cărții autorii, Ioana Curta și Teodor Boantă, împreună cu o echipă de studenți de la specializarea Comunicare și Relații Publice, au surprins poveștile de viață a 50 de tineri de succes din Sibiu.

”Tinerii de elită ai Sibiului sunt continuatorii unor personalități de valoare care s-au născut și au trăit în Sibiu, un oraș considerat centrul cultural al românilor din Transilvania. Acești tineri de elită nu doar au preluat zestrea genetică, ci prin efortul lor au asigurat consolidarea poziției Sibiului, perpetuarea valorilor și dezvoltarea unei generații în continuă creștere”, a declarat Ioana Curta, președintele Asociației e-Xplorator și editorul lucrării Tinerii de elită ai Sibiului.

Asociația culturală “e-Xplorator” s-a bucurat pentru această nouă ediție de sprijinul primit din partea Primăriei Sibiu, a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, a Ministerul Tineretului și Sportului, dar și a Inspectoratului Județian Sibiu. ”Reușitele nu au cum să întârzie atunci când instituții publice de cultură și de învățământ își dau mâna pentru a realiza astfel de proiecte venite în sprijinul tinerilor”, precizează Teodor Boantă, co-autorul lucrării, purtător de cuvânt al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Acest proiect se înscrie în seria proiectelor editoriale realizate de Asociația “e-Xplorator”, care au început în anul 2007 cu prima ediție a celor două cărți ”Personalități de referință ale Sibiului”, dedicată domnilor și ”Femei puternice, femei de succes”, dedicată doamnelor. Proiectul a continuat cu aceste apariții la fiecare 5 ani, iar de anul acesta, s-a îmbogățit cu lucrarea ”Tinerii de elită ai Sibiului”. Cartea aduce împreună știința, literatura, sportul și manifestările artistice domenii în care tinerii sibieni au excelat, fiind premiați la olimpiade și competiții naționale și internaționale.

Lansarea lucrării va avea loc în data de 21 noiembrie, de la ora 18, la Teatrul “Gong”, în cadrul unei gale oficiale, unde vor urca pe scenă tinerii prezenți în carte, tineri cu care Sibiul se mândrește, în aplauzele părinților, profesorilor coordonatori, oficialităților și presei sibiene. Gala va fi deschisă cu un recital de collinde ale ansamblului folcloric ”Doruri sibiene” și fi presărată cu momente artistice prezentate de ”Forever Dance”, preparate culinare pregătite de Pardon Cafe, dulciuri și vinuri.

Articolul precedentCod galben de vânt puternic la munte. Vântul poate atinge și 110 km/h la rafală
Articolul următorPrimăria Sibiu a obținut finanțare pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului de Pediatrie. Investiție de 10,3 milioane lei