Astăzi,  în județul Sibiu, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției monitorizează un număr de 569 persoane izolate și un număr de 504 persoane aflate în carantină. La nivelul județului Sibiu în urma testării COVID-19 au fost confirmate pozitiv 101 de persoane și 426 de rezultate au fost negative. Până în acest moment, în județul Sibiu au fost declarate vindecate și externate un număr de 12 persoane. De asemenea, au fost înregistrate nouă decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv COVID-19.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail [email protected]), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 140 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Solicitările telefonice au vizat în principal: centralizarea datelor și informațiilor referitoare la acțiunile de prevenire a răspândirii noului coronavirus; întocmirea răspunsurilor la solicitările autorităților administrației publice locale; coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu; sprijinul acordat persoanelor aflate în carantină, izolare sau autoizolare, ce necesită ajutor.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 41 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 113 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

“În cursul zilei de 10 aprilie a.c., 181 de polițiști sibieni, 62 de polițiști locali și 13 cadre MApN au desfășurat 141 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 10 aprilie, au fost aplicate de către polițiștii sibieni 144 de sancțiuni în valoare de peste 255.000 lei, dintre care 124 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.  Cei 110 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, au efectuat în cursul zilei de ieri 31 de misiuni independente în contextul COVID-19. În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, au aplicat un număr de 10 sancțiuni în valoare totală de 14.200 de lei, acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.  În perioada de referință, nouă persoane au fost conduse în centrele de carantină și 312 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de izolare. De asemenea, șase societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Articolul precedentBogdan Despescu, despre DOCUMENTELE pe care trebuie să le aibă fiecare român când pleacă de acasă
Articolul următorRisc de avalanșe în zona montană înaltă, din munții Făgăraș și Bucegi