Astăzi, în județul Sibiu, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției monitorizează un număr de 529 persoane izolate și un număr de 476 persoane aflate în carantină. La nivelul județului Sibiu în urma testării COVID-19 au fost confirmate pozitiv 109 de persoane și 427 de rezultate au fost negative. Până în acest moment în județul Sibiu au ieșit din izolare un număr de 5899 de persoane și 51 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost înregistrate nouă decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv COVID-19.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail [email protected]), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore peste 150 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 41 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 132 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

“În cursul zilei de 11 aprilie a.c., 190 de polițiști sibieni, 57 de polițiști locali și 13 cadre MApN au desfășurat 153 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 11 aprilie, au fost aplicate de către polițiștii sibieni 133 de sancțiuni în valoare de peste 221.000 lei, dintre care 104 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.  Cei 110 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, au efectuat în cursul zilei de ieri 31 de misiuni independente în contextul COVID-19. În urma desfășurării misiunilor, jandarmii au verificat 111 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.700 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei. În perioada de referință, 33 persoane au fost conduse în centrele de carantină și 375 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de izolare. De asemenea, 13 societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Articolul precedent109 cazuri de coronavirus, confirmate în județul Sibiu
Articolul următorAutoritățile răspund întrebărilor cetățenilor: “Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel?”, “Pot să îmi și vizitez părinții și să iau masa cu ei de Paște?” și “Pot să mă duc cu mașina la service-ul auto?”