Potrivit Turnul Sfatului, depozitul de vaccinuri anti-Covid pentru Regiunea Centru va fi la Brașov, sub administrarea Spitalului Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov, iar în județul Sibiu vaccinarea populației se va face prin șase centre regionale.

Deocamdată, la nivel local se lucrează pentru clarificarea situației acestor centre și pentru nominalizarea unor coordonatori care să se ocupe de întreaga operațiune, spune coordonatorul pentru situația COVID – 19 pe regiunea Centru, Lucian Blăguțiu, inspectorul sanitar șef în cadrul DSP Sibiu. ”S-au identificat șase spații, deocamdată, dar discuțiile sunt într-o fază incipientă. Pentru vaccinare se merge pe procentul estimat de populație necesar a fi vaccinat, pe numărul total urmând a fi aplicat acel procent de 60, 70% necesar pentru imunizare”, a explicat Blăguțiu, citat de Turnul Sfatului.

Dacă în Brașov urmează să ajungă într-o primă etapă 120 de mii de vaccinuri, în Sibiu acest număr este deocamdată necunoscut. ”Vorbim acum de prima tranșă, cea dedicată primele grupe de persoane care vor fi vaccinate. La noi nu s-a discutat exact numărul pentru că lucrurile sunt în fază incipientă pe cele șase puncte. Apoi se vor cunoaște și condițiile, pe fiecare centru va fi desemnat un coordonator de vaccinare, pentru că lucrurile trebuie realizate foarte eficient”, spune Blăguțiu, pentru sursa citată.

Detalii, AICI

 

 

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentLEGILE PUTERII | Ludovic Orban: ”Vom avea patru ani de pace politică! Ne vom ocupa să avem spitale, digitalizare, infrastructură” Ce mai promite premierul
Articolul următorPrimăria Sibiu a contractat lucrările de reparații ale străzilor pentru următorii patru ani