În data de 30.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 59.829 de persoane, dintre care 8.650 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 4,7 % faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.883 cetăţeni ucraineni (în crestere cu 7,9 %), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.993 cetăţeni ucraineni (crestere cu 2,1%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 30.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 587.478 cetăţeni ucraineni.

În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români pana la capacitate maximă.

Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse si la frontiera terestra,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale.

Articolul precedentAvertizări pentru șoferii care tranzitează DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu
Articolul următorSIMULARE Evaluare Națională 2022: LUNI, 4 aprilie, încep testările