O detoxifiere nu trebuie să fie un regim alimentar elaborat sau strict pentru a funcţiona. Dacă eşti în căutarea unei metode simple de a elimina toxinele din organism şi de a te energiza zi de zi, atunci poţi încerca ceaiurile din ingrediente naturale.

 

Ţi le poţi face singură acasă şi sunt obţinute din numai două ingrediente. Lămâia este ingredientul de bază, având un efect puternic detoxifiant.

Iată trei băuturi detoxifiante pe care ţi le poţi face acasă, în fiecare dimineaţă:

Lămâie şi mentă

Nu doar că menta are un efect antibacterian şi ajută la scăderea numărului de bacterii din gură, ceea ce elimină mirosul neplăcut, dar reduce în acelaşi timp pofta de mâncare, stimulează digestia și te ajută să slăbești.
Pentru a prepara această băutură, toarnă apă fierbinte peste câteva frunze de mentă și adaugă zeama de la o jumătate de lămâie. Bea această băutură dimineața, pentru a stimula eliminarea toxinelor din organism.

Lămâie și rodie

Rodiile sunt delicioase și conțin o mulțime de nutrienți. Semințele unei singure rodii îți oferă 40 la sută din doza zilnică de vitamina C și 45 la sută din doza zilnică de fibre. Are, în același timp, de trei ori mai mulți oxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde. Adăugând rodie în băuturile tale zilnice, vei beneficia de proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și de stimulare a digestiei.
Pune un pumn de semințe de rodii într-o cană și pisează-le cu grijă folosind o lingură. Toarnă deasupra lor apă fierbinte, iar la final adaugă zeama de la o jumătate de lămâie.

Lămâie și ghimbir

Ghimbirul este un adevărat aliment minune care are o mulțime de beneficii pentru sănătate, de la proprietăți antiinflamatoare, stimularea sistemului imunitar și prevenirea senzației de greață. Gingerolul, o substanță conținută de ghimbir, este un bioactiv natural, care are efect antioxidant și ajută la combaterea răcelilor.
Pentru a prepara această băutură, taie bucățele mici sau dă prin răzătoare o bucată de ghimbir de aproximativ cinci centimetri. Pune ghimbirul într-o cană, toarnă apă fierbinte și adaugă la final zeama de la o jumătate de lămâie.

Sursa: eva.ro

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorDieta cu lămâie și ghimbir. Cum se ține corect