La Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu se fac gratuit analize medicale de laborator, anunță reprezentanții instituției. Acestea se fac în limita bugetului alocat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Persoanele care se prezintă pentru efectuarea analizelor trebuie să aibă bilet de trimitere de la medicul de familie și cardul de sănătate.

Programările se fac de luni până vineri, între orele 8:00 – 13:00, la telelefon 0269.210.979, int. 216.

„Se pot, de asemena, efectua contra-cost diverse analize medicale de biochimie, hematologie, imunologie și microbiologie, laboratorul fiind dotat cu aparatură medicală de ultimă generație”, transmit reprezentanții spitalului.

Rezultatele analizelor se pot trimite, la cererea pacienților, și în format electronic, prin e-mail.

Totodată, în cadrul Laboratorului de Radiologie și Ecografie de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu se efectuează ecografii și radiografii gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie (formular special) și cardul de sănătate, în baza contractului cu CAS, în limita plafonului și în funcție de cabinet/clinică.

Programările se fac la telefon 0269.210 979, interior 123 – Dispensar TBC și interior 133/159 – Spital TBC, de luni până vineri, între orele 8:00 – 13:00.

Mai jos găsiți lista examenelor radiologice şi ecografice de care puteți beneficia:

– Examen radiologic cranian standard

– Examen radiologic cranian în proiecţie sinusuri anterioareale feţei

– Examen radiologic părţi schelet în două planuri 1) articulaţia cotului, antebraţ, pumn, mână şi membru inferior (articulaţia coxo-femurală, articulaţia sacro-iliacă, femur, genunchi, gambă, gleznă, picior, calcaneu)

– Examen radiologic centură scapulară – Examen radiologic părţi coloană dorsală – Examen radiologic părţi coloană lombară

– Examen radiologic coloană vertebrală completă, fără coloană cervicală

– Examen radiologic coloană verticală

– Examen radiologic torace ansamblu

– Examen radiologic torace osos în mai multe planuri/Ex. Radiologic torace şi organe toracice

– Ecografie generală

– Ecografie abdominală

Articolul precedentHandbalistele de la Măgura Cisnădie și-au aflat adversarele în Cupa EHF
Articolul următor1 Decembrie, sărbătorit cu Hora Unirii în Piața Unirii, defilarea gărzii de onoare şi concerte, la Sibiu