Rareș Jecan are 35 de ani, este șeful Gărzii de Intervenție de la Agnita și a fost desemnat Pompierul anului din Sibiu. Spune că practică această meserie de 14 ani și că în vara aceasta a intervenit la inundații în Marpod, Nocrich, Alțâna și Agnita.

Rareș Jecan este absolvent al Școlii de Subofițeri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești, promoția 2002 – 2004, iar din anul 2004 a fost repartizat la stația de pompieri Agnita.
Pentru el, cea mai mare satisfacție o reprezintă mândria copiilor care spun că tatăl lor salvează vieți.
„Continui datorită spiritului de echipă. Pompierii sunt o echipă. Totul este muncă de echipă, coeziune de grup, devotament și curaj. Sunt mândru și mulțumesc conducerii Inspectoratului pentru alegere, mulțumesc colegilor, pentru că fără ei nu aș fi fost aici. Familia mă susține, îi mulțumesc soției. Am două fetițe, una de 8 ani și una de un an. Cea mare înțelege și este mândră că tatăl ei este pompier și îmbracă haina militară”, spune Rareș Jecan.
Anul acesta, subunitatea la care lucrează a fost alarmată pentru intervenție la inundații în Marpod, Nocrich, Alțâna, cât și orașul Agnita.

Am intervenit împreună cu Garda de Intervenție a subunității pentru evacuarea și protejarea gospodăriilor populației. Fiind un număr mare de intervenții, a durat mult, undeva în jur de 10 ore de intervenția. Nu doar acesta a fost motivul pentru care am primit premiul , ci și implicarea și gestionarea acțiunilor de intervenție la care am participat”, adaugă pompierul premiant.

Articolul precedent„Emoții galben-albastre”, surprinse pentru a doua oară de trei fotografi din Sibiu
Articolul următorCine a pierdut o tabletă Apple iPad? O găsește la Poliție!