Președintele României Klaus Iohannis este prezent în aceste momente la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, pentru a marca alături de studenții și cadrele didactice cei 50 de ani de existență ai universității. 

Klaus Iohannis a ajuns la Facultatea de Medicină în jurul orei 9.30. Acesta a fost primit de Astrid Fodor, primarul Sibiului și de prof.univ. dr. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

„Vă mulțumesc, domnule președinte, că v-ați ținut promisiunea pe care ați făcut-o acum în urmă cu ceva timp, când ați promis și ați spus: ‘Cum să nu vin la sărbătoarea Universității din orașul meu?’. E o zi deosebită pentru noi, chiar dacă vremea nu e așa cum ne-am dori-o. (…) 50 de ani de maturitate pentru un om, dar de tinerețe, așa cum se spune pentru o instituție academică. Apreciez în mod deosebit prezența rectorilor și prorectorilor din țară, ceea ce demonstrează că Universitatea este apreciată și vă mulțumesc încă o dată!”, a spus Ioan Bondrea, în deschiderea evenimentului.
A menționat apoi provocările la care a fost supusă universitatea de-a lungul, dar și reușitele.
„Cei 50 de ani înseamnă un drum sinuos, cu dificultăți și succese, cu provocări și împliniri. Este rodul eforturilor depuse de-a lungul anilor de toți cei care au făcut parte din corpul de conducere, corpul profesoral și administrativ. Cei care au trecut pragul facultăților noastre au găsit aici dascăli care s-au dovedit a fi adevărați îndrumători spirituali, surse de cunoaștere, dar și de umanitate”, a mai spus rectorul ULBS.

Printre participanții la eveniment se numără rectorul Academiei Forțelor Terestre, Ghiță Bârsan, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, primvicepreședintele PNL, Raluca Turcan, consulul Germaniei la Sibiu, Hans Erich Tischler și alte numeroase personalități ale lumii academice din România.

Președintele României a vorbit despre modernizarea educației și despre fondurile europene pentru dezvoltare și cercetare, dar și despre locul ULBS în educație.

„În urmă cu aproape 2 ani eu am sprijinit în Consiliul European o serie de măsuri noi de modernizare a educației. În următorul ciclu de finanțare, din bugetul UE vor exista mai multe fonduri pentru mobilitate și cercetare. Se va extinde, cel mai probabil, și sprijinul pentru organizarea de rețele universitare europene și se vor eficientiza chiar unele procese administrative.
Parteneriatele ULBS îmi arată că instituția dumneavoastră va fi printre câștigătorii acestei curse meritocratice pentru vizibilitate și atragerea de talente”, a spus Klaus Iohannis.

Manifestările de astăzi fac parte din programul „Zilelor Academice ale Universității „Lucian Blaga” din Sibiu”, un proiect cofinanțat de Primăria Sibiu, prin Agenda Culturală.

Evenimentul poate fi urmărit live pe pagina de facebook a universității.

Articolul precedentIPJ Sibiu recrutează candidaţi pentru școlile MAI
Articolul următorKlaus Iohannis i s-a adresat lui Fodor cu “doamna primar general”