În această săptămână, o echipă de specialiști din Anglia a venit la Mediaș pentru a implementa la Spitalul Municipal Cursul Prompt. Este vorba despre un curs de specializare la unitatea mediecală medieșeană care reprezintă o premieră pentru România.

Prin intermediul acestuia, ginecologii, anesteziștii, moașele și asistentele medicale din cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie, învață tehnici de asistare la naștere, cu scopul de a preveni și combate mortalitatea maternă.

La începutul anului trecut, o echipă din cadrul Spitalului Municipal Mediaș a fost în Anglia, la Bristol, pentru a urma Cursul Prompt, unul multidisciplinar care are scopul de a preveni și combate mortalitatea maternă. După ce vor se vor specializa, medicii din cadrul Spitalului Municipal mediaș vor putea preda cursul și alte spitale din țară.

„În februarie 2018, o echipă din Mediaș compusă din medici ginecologi, anesteziști, asistenți medicali și moașe au făcut deplasarea în Bristol pentru Cursul Prompt. Este un curs multidisciplinar care implică anesteziști, ginecologi, moașe și asistente la sala de nașteri pentru a preveni și a combate mortalitatea maternă, mortalitatea fetală, care este în creștere în România în ultimii ani, cu toate că progresele sunt vizibile.

Ce m-a determinat pe mine, dar și pe echipa mea să mergem să facem cursul respectiv? Cursul nu era doar pentru Mediaș, pentru locuitorii din Mediaș, dar și pentru România. De ce? Pentru că acest Curs Prompt este un curs care este organizat în toată lumea, în Regatul Unit, în Statele Unite, în Australia, chiar și în Africa sau în Filipine, ceea ce face ca implementarea lui și în Spitalul Municipal Mediaș și în spitalele din România să fie foarte, foarte importantă”, a spus medicul Edvin Vaso, șeful Secției Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Mediaș.

„Ne aflăm astăzi în fața unei premiere la Spitalul Municipal Mediaș care constă în implementarea unor tehnici de asistare maternală la naștere pentru reducerea riscurilor majore atât pentru mamă, cât și pentru făt.

Aceste cursuri care vor avea loc în următoarele zile la Spitalul Municipal Mediaș au debutat printr-o acțiune a unui colectiv de medici de la spitalul nostru, care acum un an și jumătate au făcut primul modul de curs la Bristol, în Anglia”, a precizat managerul Spitalului Municipal Mediaș, Gheorghe Nicorici.

Articolul precedentS-au făcut proviziile pentu iarnă la spitalul TBC
Articolul următorAccident rutier la Miercurea Sibiului. Un tânăr a ajuns la spital