Astăzi a fost desemnat câștigătorul lotului 1 Boița – Sibiu, parte integrantă a autostrăzii Pitești – Sibiu. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerul Transporturilor. De asemenea, documentația aferentă lotului 4 Curtea de Argeș – Tigveni, a fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice – ANAP.

„S-a desemnat câștigătorul pentru lotul 1 Boița – Sibiu, parte integrantă a
autostrăzii Pitești – Sibiu. Dacă nu vor fi contestații, pe 23 martie 2019 vom putea
semna contractul de proiectare și execuție. De asemenea, documentația referitoare la
lotul 4 al aceleiași autostrăzi Pitești- Sibiu, secțiunea Curtea de Argeș – Tigveni,
a fost transmisă, spre validare, la ANAP. Astfel autostrada Pitești – Sibiu a
intrat în linie dreaptă” a declarat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor.

Câștigătorul contractului de proiectare și execuție desesmnat de CNAIR este PORR CONSTRUCT SRL cu o valoare a propunerii financiare de 612.647.863,38 Lei fără TVA, echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane euro fără TVA.

Durata de realizare a contractului este de 48 de luni, din care perioada de proiectare a lucrărilor va fi de 12 luni, iar perioada de execuție a lucrărilor va fi de 36 luni. Lucrările vor avea o garanție declarată de constructor de 10 ani.

Obiectivul principal al contractului „Proiectare și execuție autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 1 Sibiu – Boița, km. 0+000 – km. 14+150 – Lot 1 km. 0+000 – km. 13+170″ îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 1 – Lotul 1 în conformitate cu condițiile de contract FIDIC Galben.

Lotul 1 aferent Secțiunii 1 se întinde între km. 0+000 – km. 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de Drumul național DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul județean DJ 105G, Avrig – Marșa – Tălmaciu – Sadu până în zona Boița unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.

Procesul de semnare a contractului va putea fi inițiat doar după expirarea perioadei de depunere a contestațiilor de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii.

În situația în care vor fi înregistrate contestații împotriva noului rezultat al procedurii, CNAIR SA va trebui să aștepte soluționarea acestora în vederea inițierii procesului de semnare a contractului.

Articolul precedentA scăzut numărul virozelor în Sibiu
Articolul următorO femeie de 70 de ani a fost înșelată prin metoda accidentul. A rămas fără 2.400 de dolari și 100 de euro