Astăzi, în județul Sibiu, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției monitorizează un număr de 985 persoane izolate și un număr de 487 persoane aflate în carantină. La nivelul județului Sibiu, în urma testării COVID-19, au fost confirmate pozitiv 94 de persoane și 387 de rezultate au fost negative. Până în acest moment, în județul Sibiu au fost înregistrate opt decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv COVID-19.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail [email protected]), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 150 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 40 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 91 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

“La data de 08.04.2020, 194 de polițiști sibieni, 115 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, 11 efective MApN și 63 de polițiști locali au desfășurat 186 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 9 aprilie, au fost aplicate 146 sancțiuni în valoare de peste 315.000 lei, dintre care 123 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației. În perioada de referință, opt persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 451 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de izolare, nefiind identificate persoane care să nu respecte măsura izolării. De asemenea, 3 societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Articolul precedentVIDEO | Cabină performantă de dezinfecție, la secția ATI a Spitalului Județean Sibiu
Articolul următorBărbat de 51 de ani, al nouălea deces din cauza coronavirusului, în județul Sibiu