Agenția Națională pentru Achiziții Publice a publicat marți, 29 noiembrie 2022, anunțul privind lansarea unui nou acord de colaborare instituțională pentru servicii de asistență tehnică.

Demersul se înscrie în contextul reformei din domeniul achizițiilor publice prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), respectiv Componenta 14 – Buna guvernanță, Reforma 8 – Reformarea sistemului național de achiziții publice, și continuă o inițiativă ANAP din cadrul proiectului SIPOCA 625, prin care cu suportul BEI au fost deja înființate și operaționalizate 3 astfel de unități la nivelul Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Harghita și al Primăriei Timișoara.

Noul acord de asistență tehnică reafirmă determinarea ANAP de a promova achizițiile centralizate ca model administrativ pentru satisfacerea necesităților comune ale autorităților locale, contribuind astfel la alinierea României cu practici similare din alte State Membre UE.

Articolul precedentÎnscrieri deschise pentru proiecte culturale dedicate Zilei Culturii Naţionale, pentru anul 2023
Articolul următorANPC, recomandări cruciale înainte de Moş Nicolae. La ce trebuie să fie atenți părinții când cumpără dulciuri și jucării pentru copii