Ca în fiecare an, la finalul lunii octombrie, Aeroportul Internațional Sibiu trece la programul de operare al zborurilor aferent sezonului de iarnă 2018-2019. Programul de operare de iarnă este valabil pentru perioada 28 octombrie 2018 – 30 martie 2019.

Conform practicii generale specifice industriei aviatice, tranziția de la sezonul de zboruri de vară la cel de iarnă se realizează în fiecare an în ultima zi de duminică a lunii octombrie, Aeroportul Internațional Sibiu adaptându-se la noul orar de zboruri.

Orarul de iarnă al zborurilor, atât pentru plecările, cât și pentru sosirile pe Aeroportul Internațional Sibiu este disponibil pe website-ul www.sibiuairport.ro, în cadrul secțiunii Informații zboruri. Pe pagina de Internet a aeroportului sunt oferite toate informațiile privind zilele de operare pentru fiecare rută disponibilă în sezonul de iarnă de la Sibiu, precum și programul zborurilor, acestea fiind permanent actualizate.

Potrivit conducerii AIS, rețeaua de rute oferită de Aeroportul Internațional Sibiu în sezonul de iarnă 2018-2019 conectează Sibiul de 11 destinații internaționale din 6 țări: Londra Luton – Marea Britanie, Madrid – Spania, Paris Beauvais – Franța, Dortmund, Nürnberg, Memmingen, Frankfurt Hahn – Germania, Tel Aviv – Israel (zboruri operate de Wizz Air), Stuttgart – Germania (zboruri operate de TAROM și Blue Air), München – Germania (zboruri operate de TAROM și Lufthansa), Viena – Austria (zbor operat de Austrian Airlines), precum și de capitala României – București (zbor operat de TAROM).

Rezultatele sezonului operațional de vară

Cele mai recente date statistice furnizate de Airports Council International Europe – ACI EUROPE plasează Aeroportul Internațional Sibiu în topul aeroporturilor din grupa 4 (aeroporturi cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an) care au înregistrat cele mai mari creșteri de trafic de pasageri.

Astfel, aeroportul din Sibiu s-a clasat pe locul 5 în luna iulie 2018, cu o creștere de +53,9% față de aceeași perioadă a anului 2017, respectiv pe locul 4 în luna august 2018, cu o creștere de +63,3% față de august 2017.

Mai mult, situația statistică aferentă primelor 9 luni ale anului 2018 privind traficul de pasageri din România elaborată de Asociația Aeroporturilor din România (AAR) poziționează Aeroportul Internațional Sibiu pe locul 5 la nivel național, cu un total de 494.853 de pasageri îmbarcați – debarcați înregistrați.

Articolul precedentBRAȘOV | Două persoane au căzut de pe o schelă, de la 4 metri înălțime, în Ghimbav
Articolul următorVIDEO | Beat rău, pe DN1, prins de polițiști cu ajutorul șoferilor