Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a anunţat, miercuri, că organizează cel de-al doilea concurs pentru ocuparea postului de manager al unităţii medicale, care este cea mai mare instituţie medicală de stat din judeţ şi principalul spital unde au fost şi sunt trataţi pacienţii cu COVID-19, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

“Ne dorim ca interesul să fie cât mai mare şi la concurs să participe cât mai mulţi candidaţi, întrucât este vorba despre o funcţie cu o mare responsabilitate în care este nevoie de calitate, implicare şi dedicare, iar concurenţa este benefică. Este esenţial ca activitatea medicală a celei mai importante instituţii medicale din judeţ să fie organizată corespunzător, să fie concentrată pe pacienţi şi toate nevoile acestora, pornind de la investigaţii şi tratament până la condiţiile în care are loc actul medical. Ne preocupă siguranţa tuturor celor care beneficiază de serviciile medicale, siguranţa personalului, dotarea materială, resursa umană, aspecte care ţin de un management eficient”, a declarat Cornel Benchea, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului şi preşedintele comisiei de concurs.

Benchea a ocupat, de asemenea, şi postul de manager al SCJU Sibiu, până la terminarea mandatului şi din motive personale nu a mai dorit să continue în această funcţie.

Candidaţii interesaţi vor putea efectua o vizită în cadrul spitalului în data de 9 august, între orele 9,00 şi 14,00, sub îndrumarea directorului medical al spitalului pentru a se informa cu privire la problemele de la faţa locului, potrivit comunicatului de presă. În 31 august, până la ora 15,00 este termenul limită pentru depunerea dosarelor de înscriere şi a proiectelor de management. În 21 septembrie se va termina procedura de concurs pentru funcţia de manager al SCJU Sibiu.

“La concurs se pot înscrie candidaţii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
– cunosc limba română, scris şi vorbit;
– sunt absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic;
– sunt absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii, ori sunt absolvenţi ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii;
– au cel puţin 2 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii;
– nu au fost condamnate pentru săvârşirea unei infracţiuni comise cu intenţie, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
– sunt apte din punct de vedere medical (fizic şi neuropsihic);
– nu au împlinit vârsta standard de pensionare, conform legii.”

În prezent, SCJU Sibiu este condus de Robert Fotache, un manager interimar desemnat de Consiliul Judeţean. Anterior, cel mai important spital public din judeţul Sibiu a fost condus de managerul interimar Florin Neag, numit tot de Consiliul Judeţean, cel care a câştigat prin concurs postul de manager al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, unde este în prezent.

La concursul organizat în iunie, niciuna dintre cele trei candidate nu au reuşit să promoveze concursul de manager al SCJU Sibiu. Printre ele s-a numărat şi Liliana Coldea, cea care a fost ultimul manager desemnat prin concurs, dar care a demisionat la cererea fostului vicepremier Raluca Turcan, acuzat de Ministerul Sănătăţii de “management defectuos” în timpul pandemiei.

AGERPRES

Articolul precedentAccident cu 4 victime, pe DN1! Microbuz implicat!
Articolul următorMedicii brașoveni și cei sibieni vor putea opera pe noul elicopter SMURD din orașul Victoria