Pentru a treia oară în ultimele săptămâni, pompierii din Sibiu intervin în zona forestieră Măgura pentru localizarea și stingerea unor incendii izbucnite la stratul de litieră al pădurii. Efortul pompierilor este îngreunat de zona abruptă cu pericol de alunecare , condițiile de vânt care reaprind focarele existente precum și de transportul apei în cantități limitate (rezervoare de mici dimensiuni) la locul intervenției.

În aceste momente ultimul incendiu izbucnit aici este localizat și ținut sub control, dar acțiunea este încă în derulare. Pompierii aplică măsurile gradual pentru eficientizarea intervenției. La fața locului sunt peste 50 de pompieri militari sprijiniți de reprezentanți ai Serviciului Voluntar Cisnădie și ai Ocolului Silvic. Potrivit reprezentanților instituției se acționează cu vermorele, lopeți evantai și aurospeciala de transport materiale în zone accesibile.
„Asigurăm cetățenii din localitățile limitrofe că pompierii sibieni depun toate eforturile în scopul limitării efectelor produse de incendiu. Reamintim pe această cale tuturor cetățenilor că pădurea, bunul nostru cel mai de preț trebuie protejată împotriva tuturor pericolele,mai ales împotriva incendiilor”, transmit pompierii.

În acest context, reprezentanții ISU Sibiu recomandă o serie de măsuri preventive.

• Nu faceți foc decât în locuri permise, la adapost de vânt, curățind terenul din jur de orice material ce se poate aprinde !
• Nu faceți foc în caz de vânt puternic și pe timp secetos!
• Nu părăsiți niciodată focul făcut înainte de a vă asigura de stingerea lui completă!
• Nu fumati si nu aruncați la întâmplare resturile de chibrituri și țigări aprinse în pădure!
• Nu lăsați în aer liber borcanele și sticlele goale pentru că la interacțiunea acestora cu razele solare se poate produce focalizarea
căldurii și se pot aprinde materialele combustibile din jurul lor!
• Depozitați cenușa rezultată din ardere în gropi speciale, după ce ați stins-o cu apă!
• Anuntați prompt orice incendiu pe care îl observați și interveniți imediat cu mijloacele avute la îndemână!

Articolul precedentAutorii crimei din Mediaș, de la începutul anului, și-au primit pedepsele. Între patru și 14 ani de închisoare
Articolul următorUPDATE: O persoană a ajuns la spital în urma unui accident pe Alba Iulia