Unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori francezi din toate timpurile, Alain Delon, în vârstă de 86 de ani, vrea să recurgă la eutanasiere. 

Anunțul a fost făcut de fiul său, Anthony, care a dezvăluit că tatăl său i-ar fi cerut să promită că îl va însoți până la capăt, dacă ar decide să moară. Cunoscutul actor francez locuiește în Elveția încă din 1978, o țară unde „sfârșitul vieții” este legal.

De altfel, Delon a mai declarat în repetate rânduri că este în favoarea morţii asistate şi a sugerat că a făcut demersuri în acest sens. „Are dreptul să plece în liniște”, a mai adăugat fiul său, Anthony.

 

Anthony a dezvăluit, într-un interviu acordat unei publicații franceze, că Alain Delon i-a cerut să-i promită că îl va ajuta să urmeze pașii necesari sinuciderii asistate atunci când va sosi vremea. Potrivit bărbatului, Alain Delon a fost foarte afectat de moartea fostei sale soții, Nathalie Delon, iar întreaga viața i s-a schimbat după ce aceasta a murit în cursul anului trecut. 

„Este adevărat: mi-a cerut să fac asta şi am acceptat. Tatăl meu a fost marcat de moartea mamei. A fost impresionat de felul în care am avut grijă de ea, însoţind-o până la capăt. Ea hotărâse să moară aşa cum trăise, adică alegând mereu, şi alesese eutanasierea. Din fericire, nu s-a recurs la procedură. Spun din fericire pentru că totul era gata, aveam totul pregătit, dar ştiu că ar fi fost greu să o ţin de mână şi să o văd fără viaţă. Deci nu spun că ultima noapte a fost uşoară, dar ultimele ore au fost uşoare pentru că a plecat în pace”, a declarat Anthony. 

Articolul precedentVremea 4 aprilie – Se întorc ninsorile în multe zone din țară – Vreme deosebit de rece pentru început de aprilie
Articolul următorCutremur, luni dimineața, în România