Program extins la evidența populației din Sibiu pentru toți cei care doresc să-și schimbe cartea de identitate până în 10 noiembrie și respetiv 24 noiembrie. Măsura a fost luată în contextul desfășurării alegerilor pentru Președintele României de duminică și din al doilea tur de scrutin, dacă va fi cazul. Totodată, reprezentanții Primăriei Sibiu anunță modificarea delimitării secțiilor de votare ca urmare a denumirii unor străzi nou create. Vor fi 106 secții de votare, inclusiv cea din Păltiniș.

Programul Serviciului de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Sibiu va fi prelungit pentru a veni în sprijinul cetățenilor care au o carte de identitate expirată, astfel încât aceștia să poată intra în legalitate și să își poată exercita dreptul la vot. Astfel, ghișeele vor fi deschise sâmbătă 9 noiembrie, respectiv sâmbătă, 23 noiembrie, între orele 8.00 și 16.00, pentru preluări și eliberări acte. De asemenea, duminică 10 noiembrie, respectiv sâmbătă, 24 noiembrie, între orele 7.00 și 19.00, pentru preluări și eliberări acte, iar între orele 19.00 și 21.00, pentru eliberări acte.

Totodată, personalul serviciului menționat va încasa și taxa de eliberare a actelor de identitate, o operațiune care în mod obișnuit se realizează prin casieriile Direcției Fiscale Locale Sibiu și oficiile poștale, iar termenul de eliberare a actului de indentitate va fi redus. Cererile preluate în această perioadă premergătoare alegerilor vor fi soluționate mai rapid, noile cărți de identitate urmând să fie eliberate în perioada 9-10 noiembrie, respectiv 23-24 noiembrie.

Verificați secția de votare la care sunteți arondat!

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță că au actualizat delimitarea secțiilor de votare în vederea desfășurării alegerilor pentru Președintele României. Sibienii pot consulta forma actualizată a delimitării secțiilor de votare fie accesând site-ul instituției www.sibiu.ro, secțiunea ALEGERI 2019 de pe pagina principală, fie la Centrul de Informații pentru Cetățeni din sediul Primăriei, fie consultând afișele care vor fi prezente la intrarea în secțiile de votare indicând străzile arondate.

Față de scrutinele electorale precedente, delimitarea secțiilor de votare s-a modificat ca urmare a denumirii unor străzi nou create în municipiu în acest an:

· Aleea Ulmului se arondează la Secția de Votare nr. 13 de la Școala gimnazială nr. 23, de pe strada Țiglarilor;

· Străzile Plumbului, Titanului și Cobaltului se arondează la Secția de Votare nr. 14 de la Școala gimnazială nr. 23, de pe strada Țiglarilor.

În municipiul Sibiu vor fi deschise 106 secții de votare, inclusiv cea din stațiunea Păltiniș.

Articolul precedentPoliția vă sfătuiește cum să vă apărați de fraudele online: 5 lucruri de care trebuie să țineți cont
Articolul următorTuriştii nu mai au voie să fotografieze gheişe în Kyoto pentru că le hărţuiesc