Astăzi este 8 martie, dar infractorii cibernetici au început deja să-și promoveze capcanele promoționale pentru Ziua Femeii. Ultima schemă de fraudare folosește abuziv identitatea vizuală Lidl Romania. Compania a oferit deja un avertisment către proprii clienți, pe canalele oficiale de comunicare:
 Sub pretextul posibilității de a câștiga un premiu de 2000 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile (pe social media sau aplicații de mesagerie) mesaje cu link-uri către site-uri de phishing.
 
 Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existența unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală și a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcțiune noi site-uri care găzduiesc astfel de inițiative frauduloase aproape zilnic.
 Evită accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute și analizează-le cu o soluție de securitate, înainte de a face click!
 Nu furniza date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri!
 Verifică mereu existența promoției pe canalele oficiale ale brandului (site, canale verificate de social media) și raportează orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911 sau alerts[@]dnsc[.]ro.
 Pune-te la punct cu metodele de fraudare folosite de atacatori online și testează-ți abilitățile de a recunoaște astfel de tentative malițioase: https://sigurantaonline.ro
 #SigurantaOnline este o campanie de conștientizare derulată la nivel național de Directorat, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, care are ca principal obiectiv crearea unei rutine de securitate pentru utilizatorul obișnuit din România, o rutină care să-l facă mai puțin vulnerabil în fața amenințărilor din ce în ce mai dese și mai complexe.
 
 
 
 
 
 

 

Articolul precedentFOTO | ANPC, amenzi uriașe pentru marile magazine din România. Zeci de unități, închise temporar – Val de nereguli
Articolul următorPeste 5000 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2