Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat în legătură telefonică directă în cadrul emisiunii „România Suverană” de la Realitatea Plus. Oficialul de la agricultură s-a aflat sub tirul întrebărilor invitaților din platou, printre care mai mulți fermieri. După ce, timp de o oră, Petre Daea a dat răspunsuri evazive la întrebările care i s-au adresat, gazda emisiunii i-a atras atenția asupra  faptului că nu a oferit nici o soluție concretă la toate problemele prezentate, ci doar o oratorie bine pusă la punct.

„Vreau să vă spun că acești oameni nu au venit de bine aici, acești oameni au venit de disperare. Știți de ce? Pentru că îi duceți cu gargara multă, nu faceți nimic, le dați promisiuni pe tavă și eu îi văd că mor. Dacă citiți mesajele, primesc din toată țara, primesc din toată țara, nu știu cum de nu primiți dumneavoastră la minister. Își închid afacerile, nu au ce să-și hrănească copiii. Cu ce? Cu acel lapte modificat? Cu acea carne plasticată? Ce faceți, cu promisiuni? Numai promisiuni ați făcut.” a spus Alexandra Păcuraru.

„Sunteți plin de gargară,. Mi-ați spus, v-am acordat o oră întreagă, se pare că timpul a trecut degeaba peste dumneavoastră, nu știu de ce vă ține PSD-ul. Domnule Ciolacu, faceți loc la oameni competenți.” a mai adăugat gazda emisiunii „România Suverană”

„Uitați-va câți oameni am aici. Nu mai stați în bula asta a voastră de lume paralelă. Luați legătura cu ei. Oamenii vă spun că mor și voi veniți la televizor cu promisiuni, cu gargară. Cu asta își plătesc ei facturile, cu asta își încasează ei resursele? Nu vă e rușine domnule Daea.” a spus Alexandra Păcuraru.

„Mie îmi este rușine că în România există astfel de ministri împinși de la spate, când ar trebui să își vadă de pensie. Plecați, dați-vă demisia, sunteți incompetent. Nu ați făcut nimic. Oamenii ăștia s-au trezit de la 4 dimineața să vină la minister să stea 6 ore cu dumneavoastră pe gargară. Să plece cu ce domnule ministru? Îi întrebați că au venit la televizor. Îl luați la mișto pe domnul Muscă? Păi el a făcut un mare efort. Ce ar trebui să facă fiecare patriot. Dar cum poate să-și aducă rudele în țară când voi veniți „Da, luați Doamna Păcuraru puțină răbdare”. Dar vouă ce vă face la minister? Injecții de incompetență? Și dacă vedeți că toată lumea moare, cum vă rabdă sufletul? Când vedeți că în spitale ajung prunci care sunt îmbolnăviți de aceste produse. Dați-mi o soluție, altfel eu nu mai vreau să intrați niciodată la România Suverană.” a mai spus Alexandra Păcuraru.

„Sunteți un incompetent. V-am dat clar timp alocat. Ați vorbit o oră să-mi spuneți nimic.  Îți dă promisiuni dar nu se simte în buzunare, ție îți mor, îți duci la abatoare animale că nu ai cu ce să le hrănești, nu ai cu să-ți plătești facturile, și tu vii la televizor, Petre Daea la 100 de ani și spui „promisiuni”, a mai adăugat gazda emisiunii „România Suverană”

Regizorul și omul de afaceri Bobby Păunescu a intervenit în discuție:

„Cu tot respectul, dacă toate lucrurile merg bine, și toate proiectele astea s-au întâmplat în 2019, în 2005, în 2007, în 2003, dacă toate lucrurile merg bine și toate hotărârile au fost bune, de ce s-a distrus agricutura, de ce au dispărut irigațiile? Sunt obligat să spun: dumneavoastră sunteți angajat al societății, al oamenilor, și trebuie să lucrați pentru oameni. De aceea are dreptul orice cetățean al țării să vă tragă la răspundere. Asta e meseria de servitor al societpții, așa se cheamă și în engleză, civil servant,” a spus Bobby Păunescu.

Articolul precedentLucian Bode a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu aderarea României la Spațiul Schengen
Articolul următorNicolae Ciucă, avertisment pentru miniștrii implicați în reforma pensiilor speciale – Termen dat pentru deblocarea banilor din PNRR