Miron Mitrea l-a nominalizat pe ministrul Sanatatii Alexandru Rafila ca fiind “un politician talentat”, referindu-se la iesirea sa din saptamana care tocmai s-a incheiat, in care Rafila a vorbit despre jaful din Sănătate, respectiv despre un conflict de interese în perioada în care doi foști angajați USR din Minister ar fi lucrat la realizarea proiectului de sănătate din PNRR. Ei ar fi fost angajați în același timp, unul la Banca Europeană de Investiții și altul la Banca Mondială, susțin surse din Minister. Este vorba fix de instituțiile care ar fi urmat să ofere consultanță de 25 de milioane de euro.

“Au fost 2 miscari in politica care au aratat diferenta intre talent si antitalent. Alexandru Rafila, despre care nu credeam la inceput … ca e rusofil, ca e doar un medic … – este extrem de talentat. Nu ataca, el spune plin de candoare ca e o problema (legata de PNRR – n.r.).

Netalentatii, in loc sa o lase asa ca era clar ca e o capcana, ies si incep sa il atace pe Rafila, il jignesc. El a fost un politician talentat. A iesit si a pus o problema pe masa, nu a atacat pe nimeni.

Politicienii mai putin talentati au luat-o imediat. Niciun om din lumea asta nu av accepta ca pentru o afecere de 5 milioane ai consultanta de 25 de milioane. Tu, cel care ai facut aceasta sari s-o justifici. Rafila nu a spus nimic de ei si ei au sarit amandoi. Au facut o prostie, evident. Nu au facut nimic ilegal, inca, dar au sarit si i-au dat toate argumentele lui Rafila sa merga mai departe cu acest subiect. El nu o va face pentru ca e talentat. El alsa acest subiect al mine si la voi, jurnalistii.”, a spus Mitrea, duminica seara, la “Culisele puterii”, de la Realitatea PLUS.

Referitor la interventia lui Dan Valceanu pe acest subiect, Mitrea a spus ca era mai bine sa nu se bage in aceasta discutie: “Nu a fost foarte inspirata interventia sa, dar nici grava”.

Cat priveste afirmatia ministrului Marius Budai legata de consultanta pe Legea pensiilor, Miron Mitrea a subliniat ca el nu e un politician netalentat. “E un tip consistent, care stie ce vorbeste”. 

Articolul precedentMiron Mitrea, despre scandalul din AUR: George Simion e un politician talentat. Nimeni nu are niciun dubiu ce se va întâmpla la Congresul din martie
Articolul următorGranturi de investiții pentru IMM-uri. Când va fi lansat apelul de proiecte și condiții