Alocațiile pentru copii ar putea crește din nou de anul viitor – cel puțin asta prevede un proiect depus în Parlament. Singura problemă este aceea a capacității bugetului de a accepta noi majorări, în condițiile unui deficit care a trecut cu mult peste 3 procente din PIB.

Alocațiile pentru copii au crescut deja în luna mai 2019, în urma unui scandal politizat din Parlament. După ce legea bugetului de stat pentru anul 2019 a intrat in vigoare, a devenit lege și un amendament depus de Opoziție, astfel încât sumele pe care le-au primit copiii de la mijlocul anului sunt de 300 de lei pentru cei cu vârsta de până în doi ani, 150 de lei pentru cei de până în 18 ani, 300 de lei pentru copiii cu handicap, cu vârsta de până în 18 ani.

Acum, potrivit sursei citate, social-democrații pregătesc un proiect de lege care prevede majorarea alocațiilor cu 50%. Propunerea social-democraților vine în contextul în care PNL spune că nu sunt bani la buget și se plâng de găurile lăsate de PSD.

Potrivit unui proiect depus în Parlament, PSD pregătește un proiect de lege care prevede o nouă mărire a alocaţiilor pentru copii, după ce ultima majorare a alocațiilor a venit din partea PNL, pe timpul când social-democrații erau la putere.

Un alt proiect promulgat deja de președintele Klaus Iohannis recent prevede ca alocația să crească anual cu 100% din rata inflației.

Camera Deputaților a adoptat în octombrie un proiect de lege privind majorarea anuală a alocaţiei pentru copii cu rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020.

Proiectul a fost adoptat, unanim, de cei 242 de deputați prezenți în plenul Camerei, care este for decizional.

Citește mai multe pe: https://www.realitatea.net/stiri/actual/alocatiile-pentru-copii-ar-putea-creste-din-nou-veste-buna-pentru-mame_5de250b4a827372ce4141353

Articolul precedentÎn ce situații pot verifica polițiștii identitatea unei persoane
Articolul următorConstantin Chiriac, directorul TNRS și președintele FITS, mesaj de Ziua Națională a României