Din 15 mai, după încetarea stării de urgență, ambulatoriile de specialitate ale Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu își reiau activitatea.

 

Consultațiile și investigațiile se vor face numai cu bilet de trimitere de la medicul de familie și programare telefonică la numerele 0269 217 810 și 0269 217 927.

Locațiile ambulatoriilor de specialitate:

În clădirea Spitalului de pe strada Pompeiu Onofreiu:

Ø Cabinetul Ambulatoriu de Pediatrie

Ø Cabinetul de Dermatologie

Ø Cabinetul Oftalmologie

Ø Laboratorul de Analize Medicale

Ø Cabinetul de Endocrinologie

 

În clădirea de pe strada Gh. Barițiu (Luther):

Ø Cabinetele de Ortopedie și Chirurgie

Ø Cabinetul ORL

Ø Laboratorul de Radiologie și Imagistică

 

Pentru distanțarea pacienților, vor fi primiți doar doi pacienți pe oră. Programarea pacienților cu risc crescut se va face la începutul programului de lucru.

În momentul programării telefonice, aparținătorii vor fi chestionați cu privire la următoarele aspecte: dacă copilul are simptome de răceală, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație și / sau febră (≥37⁰C); dacă există membrii ai familiei cu aceste simptome; dacă au intrat în contact cu un pacient confirmat cu COVID-19; dacă suferă de o patologie cronică sau o afecțiune care îi reduce imunitatea.

“La prezentarea pentru consultație/investigație se va măsura temperatura corporală în cabinetul de triaj din fiecare locație și se va solicita dezinfecția mâinilor. Dacă pacientul este afebril, acesta va fi îndrumat către cabinetul de consultație/investigație. Dacă pacientul este febril, acesta va fi îndrumat pentru consultație în Unitatea de Primiri Urgențe. Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului de Pediatrie poate efectua la cerere, contra cost, analize RT-PCR COVID-19 la prețul de 280 lei/test, precum și teste pentru determinarea anticorpilor (Ig M și Ig G – anti SARS-Cov-2) prețul fiind de 80 lei/test”, spune managerul Spitalului, dr. Camelia Grigore.

Articolul precedent021.9696 – Linie telefonică de asistență psihologică pentru persoanele afectate de epidemia de noul coronavirus
Articolul următorLiliana Coldea, noul manager al Spitalului Județean Sibiu: “Îmi încep mandatul într-o perioadă dificilă”