Un tânăr de 19 ani din Jina a fost surprins de polițiști în timp ce transporta lemne cu un tractor, fără a deține permis de conducere și documente justificative în ceea ce privește încărcătura. Acesta s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei.

 

“În data de 15.11.2019, în jurul orei 20, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Poiana Sibiului au oprit pentru control în trafic, pe raza localității Jina, un tractor care tracta două remorci (atelaje hipo), încărcate cu material lemnos. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul care conducea tractorul, un localnic în vârstă de 19 ani, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Polițiștii au stabilit că transporta 2 mc de molid pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente justificative de transport și/sau proveniență. 

“În aceste condiții, s-a procedat la confiscarea și predarea materialului lemnos reprezentanților Ocolului Silvic Jina, precum și aplicarea unei sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 5.000 de lei conform Legii nr. 171/2010, republicată”, arată Lazăr.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier, respectiv de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (art. 335 alin (1) din Codul Penal).

Articolul precedentAl doilea caz de Pestă Porcină Africană la mistreți, confirmat la Apoldu de Jos
Articolul următorElevii vor avea mai puține ore la școală