Weekendul trecut, în perioada 13 – 15 martie, polițiștii sibieni au constatat șapte infracțiuni la regimul rutier, au reținut 25 de permise de conducere și au aplicat 314 sancțiuni contravenționale în valoare de 90.000 de lei.

 

Astfel, vineri, în jurul orei 17, în municipiul Sibiu, într-o parcare din zona străzii Rusciorului, un sibian în vârstă de 53 de ani a efectuat manevra de mers înapoi fără să se asigure și a acroșat trei autoturisme parcate. În urma cercetărilor efectuate de către polițiști cu privire la circumstanțele în care s-a produs evenimentul rutier, s-a constatat că sibianul nu deține permis de conducere, iar la testarea sa alcoolscopică a rezultat o concentrație de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Sâmbătă, în jurul orei 19, pe strada Principală din satul Cașolț, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 18 ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. Totodată, s-a constatat că autovehiculul este neînmatriculat sau neînregistrat. Pe numele tânărului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

În aceeași zi, un sibian, în vârstă de 46 de ani, a condus un autoturism pe Calea Dumbrăvii unde a acroșat un turism parcat, după care și-a continuat deplasarea până pe strada Octavian Goga, unde a acroșat alte trei autoturisme parcate. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În jurul orei 20.30, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 106D, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Cisnădie, a virat la stânga pentru a pătrunde pe DN 1, în zona Șelimbăr, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Articolul precedentTrafic restricționat pe A1 
Articolul următorMonica Anisie, ministrul Educației, anunț despre ultimele măsuri legate de școală