Weekendul trecut, în perioada 16 – 18 noiembrie, polițiștii rutieri au constatat 11 infracțiuni la regimul circulației, majoritatea privind conducerea sub influența alcoolului. De asemenea, au reținut 39 de permise de conducere și au aplicat 440 de sancțiuni contravenționale în valoare de 95.000 de lei.

Printre infracțiuni se numără:

Pe 18 noiembrie în jurul orei 15,30, pe DN 1, în zona localității Săliște, polițiștii au testat alcoolscopic un conducător auto aflat la volanul unui autoturism. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, sibian, a avut un rezultat de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. În cauză s-a deschis un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Tot duminică, în jurul orei 10,30, pe DN 1, în Porumbacu de Jos, polițiștii au verificat alcoolscopic un șofer în vârstă de 71 de ani, sibian. Rezultatul a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Sâmbătă, 17 noiembrie, în jurul orei 19, pe strada Lungă din municipiul Sibiu, a fost identificat un alt șofer care conducea sub influența alcoolului. Este vorba despre un ieșean în vârstă de 20 de ani, al cărui rezultat la testarea alcoolscopică a fost de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și de această dată, polițiștii au întocmit dosar penal de cercetare conform art. 336 aliniatul 1 din Codul Penal.
Tot sâmbătă, în jurul orei 18.30, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Ocna Sibiului, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 106T, pe direcția Ocna Sibiului spre Topârcea, a pierdut controlul direcției de deplasare și a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă regulamentar. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat că cel aflat la volanul autoturismului nu deține permis de conducere. În plus, testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele persoanei în cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.
Vineri, 16 noiembrie, polițiștii Biroului Rutier Sibiu s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, cercetat penal pentru această faptă fiind un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Șeica Mare. În fapt, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au constatat că, la data de 13 noiembrie a.c., cu ocazia completării olografe a declarației de tamponare, persoana în cauză ar fi declarat necorespunzător adevărul organelor de poliție rutieră, în vederea producerii unei consecințe juridice pentru sine, declarația făcută servind la inducerea în eroare a organelor de poliție rutieră cu privire la condițiile producerii unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale din data de 11.11.2018, în care a fost implicat autoturismul condus de către bărbat. Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și sancționată de art. 326 din Codul Penal.

Articolul precedentMediaș: Bărbat reținut pentru furt dintr-o locuință
Articolul următorGurean amendat cu 5.000 de lei, în timp ce transporta ilegal lemne