Joi, 17 octombrie, polițiștii sibieni au desfășurat ample acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere care se petrec în zona trecerilor la nivel cu calea ferată din Judeţul Sibiu. 12 treceri la nivel cu calea ferată au fost monitorizate în cadrul acțiunilor la care au participat 29 de polițiști din structurile de poliție transporturi, poliție rutieră și ordine publică din cadrul I.P.J. Sibiu.

În urma activităților desfășurate de polițiștii rutieri au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, în valoare de 8.640 lei. Totodată, au fost ridicate în vederea suspendării 3 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare a fost retras. Au fost verificate 121 de autoturisme și legitimate 8 persoane.

Printre cele mai grave incidente s-a numărat O căruță condusă de doi minori în vârstă de 16 ani care a fost surprinsă și accidentată ieri, 17 octombrie, în jurul orei orei 14:15, de trenul IR 1746 care circula pe direcția Satu Mare – București. Accientul s-a produs pe Magistrala C.F. 300, la trecerea la nivel semnalizată cu indicatorul rutier, ,Crucea Sf. Andrei’’, de la km 326+700, pe raza comunei Brateiu, județul Sibiu.

Minorii circulau pe D.N. 14 Mediaş-Sighişoara, iar la intrarea pe drumul comunal spre Bratei nu s-au asigurat. Din fericire, în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.

Tot ieri, în zona staţiei CF Sibiu-Călători din Sibiu, polițiștii au depistat un șofer în vârstă de 54 ani aflat sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat o concentrație de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei și s-a dispus măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 zile.

Articolul precedentScandal între un instructor auto și un polițist examinator. Instructorul a chemat Ambulanța
Articolul următorÎntreruperi de curent în Sibiu și Poplaca