Românii nu scapă de contribuțiile la stat nici după moarte. Este vorba despre un ordin de la ANAF, care prevede ca persoanele care realizează venituri extrasalariale, mai exact sume care depășesc plafonul de 12 salarii minime, să plătească contribuții la sănătate chiar și după ce au decedat. Aceste contribuții vor fi pasate direct moștenitorilor.

 

În cazul morţii unui contribuabil care realizează venituri extrasalariale, el nu este scutit de contribuțiile la sănătate, prevede un ordin al ANAF. 

Concret, dacă această persoană a realizat venituri extrasalariale care depășesc plafonul de 12 salarii minime, atunci va datora și contribuție la sănătate. 

 

Moștenitorii vor trebui să plătească aceste contribuții la sănătate pe perioada dinaintea morții, însă nu vor trebui să facă anumite drumuri la ANAF.

Trebuie ştiut că aceste contribuții la sănătate vor fi reținute din oficiu de cei de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). 

 

Suma contribuției datorate la plată va fi menționată în certificatul de atestare fiscală, care va fi folosit atunci când va fi realizată și succesiunea. 

Până pe data de 31 decembrie, ANAF în fiecare an are o situație de acest fel și începe procedurile. 

Articolul precedentPovestea celor peste 5.000 de pălării ale Reginei. De ce le purta Elisabeta a II-a o singură dată – FOTO
Articolul următorMotociclist rănit într-un accident rutier