Vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal în cabinetele medicilor de familie, a anunțat președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu.

„Împreună cu colega mea, secretar de stat Adriana Pistol, am avut azi o ședință cu reprezentanții medicilor de familie despre integrarea activității de vaccinare anti-COVID-19 în Programul de Vaccinare al Ministerului Sănătății.

I-am informat pe toți colegii că misiunea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea se va încheia în săptămânile viitoare, iar mai departe vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie. 

În calitate de președinte al CNCAV, le-am spus colegilor medici de familie că le apreciez munca extraordinară legată de vaccinarea anti-COVID-19, care a început în cabinetele lor pe 4 mai anul trecut și a dus până acum la vaccinarea a peste 1,1 milioane de români. I-am asigurat de asemenea de sprijinul Ministerului Sănătății pentru ca vaccinarea să se desfășoare în continuare așa cum trebuie”, a transmis, pe Facebook, Andrei Baciu.

Începând de luni, 14 martie, datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). 

Această măsură face parte din Planul tranziţiei activităţii de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, datele cu privire la situația infecțiilor cu coronavirus din România va fi transmisă, zilnic, de Ministerul Sănătății, și nu de Grupul de Comunicare Strategică, așa cum s-a întâmplat de la izbucnirea pandemiei.

Marţi, 8 martie, la miezul noptii, România a ieșit din starea de alertă, ceea ce a dus la eliminarea mai multor restricții. Masca de protecție nu mai este obligatorie, dar este recomandată. Restaurantele și magazinele pot fi deschise și după ora 22:00, iar diverse activități culturale sau sportive vor putea fi organizate fără a se mai ține cont de rata de infectare.

 

Articolul precedentSărbătoare 11 martie – Un sfânt important e trecut în calendarul ortodox, astăzi
Articolul următorComisia Europeană a rambursat României peste 420 de milioane de euro din plăţile AFIR pentru agricultură