Tradiția de a sărbători trecerea dintre ani printr-un concert de muzică clasică continuă la Sibiu, prin ediția a 11-a a Concertului de Anul Nou, eveniment organizat de UCIMR. Nume sonore ale scenei din România, dar și din Europa, vor crea pentru publicul din Sibiu o seară de poveste cu un program cu totul special, în 31 decembrie 2019 și 1 ianuarie 2020, de la ora 18, la Sala Thalia.

Tema evenimentului din acest an este „Vis”. 

“E un cod sub care numeroși compozitori mari ai Europei au compus pentru astfel de seri magice și ale căror lucrări vor putea fi audiate în cadrul concertului”, spun organizatorii.

Gazda concertelor va fi jurnalistul Marius Constantinescu.

Potrivit organizatorilor, pe scenă va concerta Orchestra “ICon Arts”, sub bagheta dirijorului Gabor Werner din Ungaria, invitat special cu prilejul acestui eveniment. Invitați vor fi și îndrăgita solistă Rodica Vica și Ciprian Dancu, reputat artist al clarinetului.

De asemenea, pe scenă vor urca soliști balerini ai Teatrului de Balet din Sibiu, cu o coregrafie semnată de Aleisha Sibhoun Prodea.

Programul serii va cuprinde lucrări ale compozitorilor Beethoven, Mozart, Haydn, Rossini, Weber și Schubert.

Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri.

Biletele s-au pus în vânzare prin MyTicket.ro și Entertix.ro începând cu prețul de 50 de lei.

Evenimentul este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și face parte din proiectul „4 Anotimpuri”, reprezentând cel de-al patrulea sezon calendaristic, „Iarna”.

Articolul precedentRomânia, țara cu cele mai multe WC-uri în curte
Articolul următorMuzică live, comedie și circ, în a doua zi a Sibiu Magic Show