Aproape 2.000 de persoane sunt în izolare și 130 în carantină, în județul Sibiu. Patru dintre cei aflați în izolare la domiciliu s-au ales cu amenzi, după ce nu au respectat această măsură. La momentul actual, există două centre de carantină în județ. 

“Avem 96 de locuri disponibile în centrul 1, locuri ocupate în totalitate, și 250 de locuri în centrul 2, unde sunt ocupate 34 de locuri. Cifrele cu locurile ocupate sunt valabile astăzi, 23.03.2020”, au explicat reprezentanții Prefecturii Sibiu. 
În ultimele 24 de ore, 167 de polițiști din cadrul I.P.J. Sibiu, împreună cu un efectiv de 90 de jandarmi din cadrul I.J.J. Sibiu,  au desfășurat 266 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2. 
Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 207 de persoane și 25 de societăți comerciale au fost supuse controalelor pentru a se asigura suspendarea activității. Ca urmare a verificărilor efectuate, patru persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 20.000 de lei din cauza nerespectarea măsurii de izolare. 
“Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale”, mai spune Prefectura Sibiu.
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în ultimele 24 de ore a înregistrat un număr de 21 apeluri pe cele două numere de telefon puse la dispoziție cetățenilor 0269-211254 și 0269-216103, pentru a obține informații referitoare la modul de comportare în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2. Specialiștii din cadrul instituțiilor implicate în prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2, monitorizează 24 din 24 de ore situația la nivel județean.
Totodată, în cazul în care o persoană călătorește  într-o țară expusă infecției cu noul coronavirus din zonele de risc rosie/galbenă, la revenirea în țară rămâne obligatoriu  în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia.

Articolul precedentAl cincilea deces de coronavirus în România. Este vorba despre un sucevean de 71 de ani
Articolul următorDaniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu, a revenit la birou, după ce a stat în izolare 14 zile