S-a încheiat perioada de depunere și validarea a cererilor-tip de înscriere de către părinții care vor ca micuții lor să intre în clasa pregătitoare din toamnă. La nivelul județului Sibiu au fost depuse aproximativ 3.500 de cereri valide de înscriere.

De luni, 25 martie începe procesarea, de către comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar, a acestor cereri. De asemenea, cu ajutorul aplicației informatice începe și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru. În perioada 26 – 27 martie va avea loc procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altăunitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.

Aceste cereri vor fi admise sau respinse, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validareade.

În 28 martie are loc procesarea de către comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri.

Prima etapă de înscriere în învățământul primar se încheie în 29 martie  cu a fișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.

Cea de-a doua etapă de înscriere începe în 1 aprilie.

Articolul precedentPeste 120 de elevi din Sibiu s-au întrecut la Olimpiada de Religie
Articolul următorBC CSU Sibiu, înfrântă de Oradea. Miercuri joacă la Pitești