Sibianul Ioan Raul Drăgoiu a obținut madealia de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, anunță reprezantanții Inspectoratului Școlar Sibiu. Băiatul este absolvent al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu și unul dintre componenții echipei principale a României. Profersorul care-l pregătește este Sorin Ioan Băcilă. Un obișnuit al olimpiadelor internaționale, Raul a mai cucerit o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, desfășurată în localitatea Bhubaneswar (India), în anul 2016.

Competiția de anul acesta a avut loc în perioada 2 – 11 noiembrie în capitala Chinei, Beijing și a fost cea de-a XII-a ediție. La olimpiadă au luat parte 209 elevi, (în total 47 de echipe) din 39 de țări. Din Canada, China, Iran, Pakistan, România, Rusia, Ucraina și Statele Unite au participat câte două echipe, datorită rezultatelor deosebite pe care le-au avut în edițiile anterioare.

Prima echipă a României a obținut o medalie de aur și patru de argint, iar echipa secundă, două medalii de argint, una de bronz și două mențiuni de onoare, în total lotul olimpic al României cucerind o medalie de aur, șase medalii de argint, una de bronz și două mențiuni de onoare.

Articolul precedentBilete în alb la Teatrul Gong pentru copiii din familii defavorizate
Articolul următorSistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român, din nou funcțional