Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) face un apel către populație să evite deplasările în zonele din țară vizate de cod roșu de vreme severă. Oricând în aceste zone se poate lua decizia de închidere totală a circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule, se arată într-un comunicat de presă transmis de CNAIR.

“Facem apel la conducătorii auto să evite deplasările în zonele vizate de codul roșu (județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea și zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău), deoarece vizibilitatea va fi redusă spre zero, vântul va bate la rafală cu 100-120 km/h și se vor înregistra și ninsori.

Imagine

Atenționăm că în zonele aflate sub cod roșu se poate lua oricând decizia închiderii totale a circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule.

Recomandăm conducătorilor auto ca pe drumurile aflate sub cod portocaliu și roșu, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Precizăm că Direcțiile Regionale de Dumuri și Poduri sunt mobilizate pentru cod roșu și toate utilajele sunt pregătite pentru a acționa acolo unde este cazul, iar Dispeceratele CNAIR SA vor funcționa la capacitate maximă.”

Articolul precedentMureșean băut, surprins la volan de polițiștii sibieni
Articolul următorSalariații vor avea dreptul de a alege ora la care își încep și își termină programul de lucru