Au început înscrierile la Programul de Voluntariat pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Aceasta este singura perioadă din an în care se face selecția voluntarilor. În fiecare an, programul reunește peste 500 de voluntari din România, care contribuie la buna desfășurare a evenimentului, la care se adaugă aproximativ 30 voluntari internaționali. De asemenea, voluntari reprezentanți ai viitoarelor Capitale Culturale Europene vin la Sibiu pentru a lua parte la FITS și pentru a observa Programul de Voluntariat. Înscrierile se fac până la data de 1 decembrie.

Departamentele pentru care voluntarii pot opta sunt companii artistice, comunicare și PR, secretariat, spații de joc, protocol, info desk, ticketing, afișaj, tehnic, sponsori, video, VIP, celula de criză, Bursa de Spectacole sau asistență pentru coordonarea Programului de Voluntariat.

„Vin în fiecare an la Sibiu special pentru a pune umărul la buna desfășurare a festivalului și, după trei ani de voluntariat, deja acesta a devenit pentru mine cel mai așteptat eveniment de peste an. Mă inspiră, mă motivează și mă emoționează. Acesta este FITS-ul meu și deja nu mai pot de nerăbdare să mă reîntorc la Sibiu în luna iunie pentru alte două săptămâni memorabile”, spune Ovidiu Mărginean unul din voluntarii naționali ai festivalului.

Programul de Voluntariat FITS și TNRS e o activitate care se desfășoară pe întreaga perioadă a anului, iar cei care optează pentru asta sunt bineveniți să facă voluntariat și în cadrul TNRS.

Cei care doresc să se înscrie pot completa formularul aflat pe site-ul festivalului AICI.

Programul de Voluntariat este o structură asociată Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu are loc în perioada 12 – 21 iunie 2020 și se desfășoară sub sloganul Puterea de a crede.

Articolul precedentAlegeri prezidenţiale. Peste 100.000 de români au votat până acum în diaspora
Articolul următorAccident pe strada Mihai Eminescu din Mediaș. Un bărbat a ajuns la spital