Coronavirus incepe sa faca victime si in afara Chinei. Autoritatile din Filipine au anuntat primul deces din aceasta cauza: e vorba de un cetatean chinez chiar din orasul Wuhan, informează www.realitatea.net

Un cetatean in varsta de 44 de ani a murit in Filipine. El era originar din China, chiar din orasul Wuhan unde a izbucnit focarul de coronavirus. Potrivit surselor din presa straina, barbatul suferea de o forma severa de pneumonie din cauza coronavirusului si a decedat sambata.

Este primul deces din afara Chinei.

Numărul deceselor confirmate provocate de coronavirus în China a trecut la 304 morţi după ce autorităţile din provincia Hubei, focarul epidemiei, au anunţat duminică 45 de decese noi, scrie AFP.

În briefingul cotidian de presă, comisia locală pentru sănătate a mai făcut cunoscut că au fost confirmate 1.921 de cazuri noi în Hubei, provincie din centrul Chinei.

Virusul a apărut probabil în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, capitala provinciei, unde se vindeau animale sălbatice.

Epidemia s-a răspândit rapid, favorizată de marile migraţii care însoţesc tradiţional sărbătorile de Anul Nou chinezesc. Ulterior, au apărut cazuri în peste 20 de ţări.

Articolul precedentCapodoperele picturii universale, la un click distanță
Articolul următorRomânia, cel mai mare exportator de forţă de muncă din Uniunea Europeană