AVERTISMENT OFICIAL din partea  Autorității Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA): toate produsele medicinale veterinare care conţin IVERMECTINA sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale, iar asupra oamenilor pot avea efecte nefaste.

Precizările vin după ce în spaţiul public s-au iscat o adevărată isterie legată de presupusele efecte curative ale antiparazitarului în tratarea 
COVID-19.
 
Autoritatea Sanitar-Veterinară avertizează că utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătăţii. 
 
În comunicatul instituției tutelare a veterinarilor se mai precizează că aceștia nu au competenţe legale pentru a recomanda, prescrie, comercializa și elibera produse medicinale veterinare pentrU TRATAMENTE UMANE (cum este ivermectina).

Mai mult, toate produsele veterinare pe bază de ivermectină se eliberează doar pe rețetă, iar prescrierea se face exclusiv de către un medic veterinar cu drept de liberă practică care a examinat animalul şi a stabilit un diagnostic.

Avertisment Oficial privind Ivermectina – COMUNICATUL INTEGRAL AL ANSVSA

Disputa privind folosirea ivermectinei în combaterea COVID-19 a pornit de la o serie de postări pe rețelele de socializare și de la interpretarea greșită a unor informații corecte, legate de studii științifice, aflate în derulare, care într-adevăr urmăresc posibilitatea folosirii substanței respective în scheme de tratament împotriva coronavirusului.
 
 

Articolul precedentȘofer reținut după ce a condus fără permis, cu mașina neînmatriculată
Articolul următorRelațiile comerciale România-Turcia, puse în pericol de includerea Ankarei pe lista jurisdicțiilor necooperante fiscal