Se apropie Revelionul, iar petardele și artificiile sunt o distracție obișnuită. Totuși, pentru a nu avea neplăceri și a evita o serie de accidente provocate de folosirea în mod necorespunzător a obiectelor pirotehnice, trebuie să urmați câteva sfaturi ale pompierilor. 

Pe cât de spectaculoase sunt artificiile și petardele, pe atât de periculoase pot fi dacă sunt folosite necorespunzător. Nu puține au fost cazurile când pompierii au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au fost rănite de utilizarea mijloacelor pirotehnice!

Pentru evitarea producerii unor evenimente negative, nu utilizați artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în condițiile legii, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule.

Totodată, mijloacele pirotehnice se pot achiziționa numai din spații comerciale autorizate, iar utilizarea lor se va realiza cu respectarea instrucțiunilor menționate de producător.

Articolul precedentLeul, în picaj. Moneda euro se apropie de maximul istoric
Articolul următorBC CSU Sibiu joacă, sâmbătă, în Cupa României