Județul Sibiu se clasează pe locul doi, în privința ratei promovabilității la Bacalaureat. Șapte elevi au obținut media 10.

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale și au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, la nivelul județului Sibiu, este de 71,8% Din sesiunea curentă, rata de promovare este 78,23%, iar din sesiunile anterioare, 37%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a scăzut cu 4,46%

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1 836 de candidați, dintr-un total de 2 557 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1 725 de candidați sunt din promoția curentă, iar 111 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 148 candidați au absentat, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Șapte candidați au obținut media generală 10, 58 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 23 la Istorie, 35 candidați la Matematică, 69 la Biologie, doi la Chimie, 15 la Fizică, 17 la Geografie, 15 la Informatică, 23 la Logică și argumentare și un elev a obținut 10 la Psihologie.

La nivelul județului Sibiu nu există unități de învățământ cu procent de promovabilitate de 100%, iar o singură unitate de învățământ are un procent de promovabilitate de 0% (Liceul Tehnologic ”Stănescu Valerian” Târnava, unde 2 candidați au susținut examenul de Bacalaureat).

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în următoarele județe: Cluj (77,8%), Sibiu (71,8%), Iași (71,4%), Brașov (71%) și Bacău (70%).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Articolul precedentSe scumpește apa, în Sibiu
Articolul următorVIDEO | Mâine se deschide Transfăgărășanul