Un bărbat de 28 de ani, din Mârşa, urmărit internaţional şi cercetat de autorităţile spaniole pentru omor şi tentativă de omor, a fost prins de un poliţist sibian aflat în timpul său liber.

“Vineri după-masa, aflat în timpul său liber, în municipiul Sibiu, Paul observă un bărbat care îi pare cunoscut, prin prisma activității sale de judiciarist. Fără să îl scape din ochi, foarte rapid Paul își confirmă suspiciunea în urma unui schimb de informații cu colegii săi. Bărbatul care i-a atras atenția este un localnic urmărit internațional, pe numele căruia chiar în aceeași zi, autoritățile spaniole au emis un mandat european de arestare. Paul l-a aborbat pe sibian, s-a prezentat și l-a condus la sediul Poliției Municipiului Sibiu, unde au fost demarate procedurile specifice în vederea confirmării mandatului”, explică reprezentanţii IPJ Sibiu,
Urmăritul internațional are 28 de ani, domiciliază în Mârșa și este cercetat de autoritățile spaniole pentru omor și tentativă de omor. 
Cu o experiență de zece ani în munca de investigații criminale, polițistul sibian Paul Bud spune că ”trecând peste frumoasa moștenire, tatăl meu fiind un apreciat polițist, mi-am urmat vocația și am ales să devin la rândul meu polițist judiciarist. Pentru mine este mai mult decât o meserie, este o împlinire sufletească, o minunată posibilitate de a-mi valoriza talentul, aptitudinile și pasiunea și de a le pune în slujba acelora care au nevoie de mine”.
Agent șef de poliţie Bud Paul, în vârstă de 34 de ani, a fost încadrat  la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu din anul 2005 şi şi-a  desfăşurat activitatea ca agent de poliţie în cadrul Biroului de Ordine Publică, iar din anul 2010 în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale –  Biroul de  Combaterea  infracţiunilor contra persoanei.
“Felicitări, Paul Bud pentru implicare și pentru prezența de spirit de care ai dat dovadă!  Meseria de polițist este una de vocație, care nu are program și în care nu există timp liber în lupta cu infractorii!”, au adăugat poliţiştii pe pagina oficială de Facebook a IPJ Sibiu.

Articolul precedentBrad de 500 de ani din Gura Râului, în competiţia pentru Arborele European al Anului 2020
Articolul următorEmisii ciudate de gaze deasupra oraşului Wuhan ridică suspiciuni despre incinerări masive