Victorie muncită de jucătorii lui Dan Fleșeriu, în meciul din etapa a VII-a a Ligii Naționale de Baschet, scor 100-96. A fost nevoie de o repriză de prelungiri pentru ca BC CSU Sibiu să se impună, după un meci de senzație. Următoarea partidă a galben-albaștrilor se va disputa miercuri, în Turcia, la Bahcesehir Istambul, în cadrul FIBA Europe Cup.

Baschetbalișii sibieni au început cu multă energie partida de seara trecută, marcând coș după coș și reușind să se distanțeze chiar și la 13 puncte. Primul sfert s-a încheiat 31-20, iar baschetbaliștii sibeni au continuat la conducere până la pauză, când au intrat la vestiare la scorul de 52-48. Timișoara a intrat mai motivată pe parchet, în următoarea repriză și, după ce au redus avantajul, reușeau să egaleze pe tabelă, la finele sfertului 3. Finalul timpului regulamentar avea să le găsească pe cele două echipe, din nou, la egalitate 84-84, după ce meciul a fost dus în prelungiri de Chris Cooper, în urma unei faze de senzație, la scorul de 81-84. În ultimele secunde acesta a transformat o liberă, a ratat-o pe cea de a doua, dar a marcat decisiv, după ce tot el a fost autorul recuperării. Minutele de prelungiri au fost extrem de intense, ambele echipe arătând multă dorință de victorie, însă BC CSU Sibiu a tranșat partida la scorul de 100-96. La finnalul meciului, Dan Fleșeriu a declarat:

„A fost o victorie cu forcepsul. Am început meciul destul de bine, am avut energie. Știam că Timișoara este o echipă puternică, au dovedit-o în meciul cu Clujul, în meciul de la Steaua și chiar și în meciul cu Oradea. Au marcat extrem de bine de 3 puncte, unele aruncări chiar contestate de noi, iar asta ne-a dat multe bătăi de cap. Din păcate, la noi s-a văzut oboseala acumultată după ritmul acesta al meciurilor-sâmbătă-miercuri. Din păcate noi nu reușim să ne antrenăm pentru suntem foarte mult pe drum, iar ritmul acesta va mai dura încă două săptămâni pentru că noi continuăm cu ultima etapă din Fiba Europe Cup, după care avem cu Craiova și imediat cu Steaua. Va fi, în continuare greu după care va începe o perioadă în care ne vom antrena mai mult și probabil vom juca mai bine. Îi felicit pe cei de la Timișoara pentru ambiția de care au dat dovadă, dar sunt mulțumit că noi nu am renunțat și că, în sfârșit, o ratare de-a lui Chris aduce victoria”, a spus antrenorul BC CSU Sibiu.

Cel mai mult jucător al BC CSU Sibiu a fost Isaiah Philmore, care a reușit 26 de puncte și 8 recuperări, urmat de Christopher Cooper care a reușit 20 de puncte și 7 recuperări, Randal Falker a încheiat în double-double cu 15 puncte și 14 recuperări, Jordan Chatman 12p, Lucas Tohătan 10p, Rolland Torok 9p, Jared Jordan 4p și 13 assist-uri, Radu Paliciuc și David Engie câte 2p.

În următoarea săptămână, BC CSU Sibiu joacă în deplasare la Istambul, în cadrul FIBA Europe Cup, miercuri, 27 noiembrie.

Articolul precedentPatru secții de votare din Sibiu au cerut buletine de vot, liste suplimentare și timbre autocolante
Articolul următorSibiul, peste media pe țară privind prezența la urne