Joe Biden – președintele SUA a vorbit, marți, despre sancțiunile luate împotriva Rusiei. Vladimir Putin a primit undă verde de la Parlament să folosească armata în afara Rusiei.

Președintele american Joe Biden a vorbit despre criza din Ucraina. Casa Albă a pregătit noi sancțiuni „semnificative” împotriva Rusiei.

„E începutul unei invazii rusești în Ucraina. E o încălcare flagrantă a dreptului internațional. Impunem sancțiuni dure, mai dure decât în 2014, și suntem pregătiți să impunem și altele. I-am spus lui Putin față în față că vom impune sancțiuni. Anunț prima tranșă de sancțiuni. Sancționăm 2 bănci mari: VEB și banca militară. Interzicem accesul Rusiei la piețele financiare din Vest, SUA și Europa.

Lucrăm cu Germania ca Nord Stream 2 să nu pornească. Vom continua să furnizăm arme defensive Ucrainei. Am autorizat azi noi mutări de trupe în statele baltice: Estonia, Letonia și Lituania.

 

Rusia este gata de atac, sper să mă înșel”, a spus Joe Biden, marți seara.

„Forțele Rusiei au rămas în Belarus să lovească în Nord, vasele rusești sunt amplasate pentru a lovi din Sud. Armata rusă a dus la graniță rezerve mari de sânge, de care are nevoie doar într-un război. Niciunul dintre noi nu se va lăsa păcălit: nu există justificare pentru acțiunile Rusiei. Doar Rusia va suporta consecințele. Administrația mea va apăra cetățenii de efectele economice ale sancțiunilor. Vom lua măsuri”, a mai spus Biden.

 

„Ieri, lumea a auzit cum Putin a rescris istoria. A atacat dreptul Ucrainei de a exista. A amenințat explicit cu războiul. Nu există nici o îndoială că Rusia e agresorul. Dar încă mai e timp pentru a evita războiul. Orice face Rusia, suntem gata să răspundem cu unitate”, a precizat președintele SUA.

Articolul precedentSUA avertizează că INVAZIA rusească a început! Întreaga lume stă pe un butoi cu pulbere – Ce MUTARE face Putin
Articolul următorRomânii care vor fi încorporaţi OBLIGATORIU, în caz de război. Ce riscă persoanele care refuză