Imagini care dau fiori au fost făcute publice pe mai multe rețele sociale. În filmulețele postate sunt suprinse trupele rusești care se apropie amenințător de Ucraina. Soldații ruși sunt înarmați și au tehnică de ultimă generație. Mai mulți oficiali americani au vorbit despre data de 16 februarie, mâine, ca fiind ziua atacului asupra Ucrainei.

Imaginile au fost surprinse în localitatea Yelnya, la 250 de kilometri de granița cu Ucraina. Martorii vorbesc despre zeci de blindate și vehicule militare încărcate cu armament sofisticat care treceau în viteză pe căi ferate, autostrăzi și drumuri locale. De asemenea, în imagini se vădn și mai multe avioane de luptă.

Într-un alt videoclip postat pe TikTok un bărbat care își plimba câinele a surprins lansatoare pentru rachetele balistice Iskander trecând peste o stradă înzăpezită. 

 

Într-un articol postat de Washington Post analiștii militari spun că aceste imagini arată clar faptul că o invazie rusească este iminentă, lucru confirmat de desfășurarea de forțe fără precedent.

Vladimir Putin continuă să nege orice intenție de a invada Ucraina, în timp ce oficialii americani și ucraineni vorbesc despre data de 16 februarie ca fiind ziua atacului asupra Ucrainei. 

 

Articolul precedentFlancul Estic. Ruşii au luat poziţii de atac – avertismentul unui oficial american: cum mută Putin?
Articolul următorBilanț coronavirus 15 februarie: 21.885 cazuri noi și 204 decese