Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt.  Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în acest sfârșit de săptămână, unui număr de peste 130 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

De asemenea, în această  perioadă  peste 100 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD. 

Dintre cele mai relevante intervenții amintim:

– 2  misiuni de salvare a unor animale. Prima intervenție s-a desfășurat în data de 19 februarie când pompierii militari ai Secției Mediaș, au fost solicitați să intervină în municipiul Mediaș pentru salvarea unui câine căzut într-un canal colectoe de apă pluvială adânc de câțiva metri. Pompierii l-au scos în siguranță, fără probleme.
 De asemenea în cursul zilei de ieri, 21 februarie a.c. , pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au fost solicitați pentru a interveni în municipiul Sibiu , str. Reșiței pentru salvarea a 2 pisici de pe un acoperiș. Aceștia au intervenit cu autospeciala de salvare și intervenție la înălțime, însă la vederea pompierilor cele 2 pisici s-au sperita și au coborât singure.
–  2 accidente rutiere. Ambele pproduse în data 20 februarie a.c., de soldate cu patru victime, dintre care 1 victimă a fost descarcerată. Toate victimele au primit îngrijiri medicale din partea paramedicilor SMURD  și au fost transportate la spital, în siguranță. 
– 3  incendii dintre care un incendiu produs la un autoturism (compartimentul motor) în timp ce era parcat în zona Gării C.F.R. din Sibiu.

Cel de-al doilea incendiu s-a produs la acoperișul unei case din localitatea Dobârca, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Intervenția promptă a pompierilor din cadrul Stației Miercurea Sibiului a condus la înlăturarea propagării incendiului la întreg acoperișul, suprafața afectată fiind de cca 10 mp în jurul hornului. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de scântei/jar provenite din interiorul hornului. Cel de-al treilea incendiu s-a produs în cursul nopții trecute la un microbuz staționat și s-a propagat la acoperișul unui depozit de fructe din municipiul Mediaș, str. Aurel Vlaicu. A ars acoperișul depozitului și microbuzul în totalitate și s-au deteriorat interioarele depozitului.

Totodată, echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului Sibiu a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea  acestora prin intermediul sistemului audio. Pompierii militari  din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru  Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență si acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentPieton lovit pe trecere, la Sibiu
Articolul următorSibian de 28 de ani reținut după ce a incendiat o mașină și o casă!